نیلینگ
مدیریت و تشکیلات کارگاهی(عناصر جزئیات ساختمانی)
موضوع : نیلینگ
مقدمه :
استفاده از روش نیل و مهار به منظور حفاظت سازه های زیرزمینی به اواسط دهه 60 میلادی برمی گردد . در این زمان با توسعه روش نوین تونل سازی اتریشی. تسلیح فولادی در سنگ ها به همراه شاتکریت مسلح مورد استفاده قرار گرفت. در سال 1972 میلادی برای اولین بار استفاده از روش نیلینگ به شکل امروزی برای حفاظت از شیروانی خاکی پروژه توسعه خط آهن ورسای فرانسه مورد استفاده قرار گرفت.
سیستم نیلینگ به عنوان یک سیستم حائل شناخته می شود. در این روش با استفاده از جایگذاری انکرهای فولادی در داخل توده خاک با فواصل نزدیک و متعاقباً با تزریق دوغاب در اطراف انکرها پایداری دیواره گودبرداری تامین می گردد. اجرای این روش، مرحله به مرحله و به موازات عملیات گودبرداری صورت گرفته، و به منظور تامین یکپارچگی دیواره و عملکرد مناسب نیل هاعملیات شاتکریت بر روی سطح دیواره گودبرداری انجام می پذیرد.
معرفی روش حفاظت از گودبرداری:
یکی از مهمترین مشکلات و دغدغه های موجود در رشته مهندسی عمران و احداث سازه ها، حفاظت از گودبرداری و ساختمان های موجود در مجاورت آن می باشد.
در صورت عدم بکار گیری روش های مناسب به منظورحفاظت گودها و همچنین شیب های در حال احداث، منجر به خسارت جبران ناپذیری خواهد گردید و مخاطرات بوجود آمده ناشی از نشست های احتمالی و تقلیل ظرفیت باربری و تغییر مکان های جانبی موجب ایجاد ترک در سازه های مجاور گود خواهد شد.
به منظور جلوگیری از موارد ذکر شده لازمست قبل از شروع عملیات گودبرداری از روش های نگهداری و مهار بندی جانبی استفاده شود تا در محیطی پایدار و ایمن بتوان عملیات را ادامه داد.که این شرایط با روشی بنام نیلینگNILING)) بوجود آمد
تعریف نیلینگ :
تسلیح برجای خاک دیوارههای گود یا شیروانیها با نصب میلگردهای فولادی در فواصل نزدیک به هم در دیوارهها میباشد.
نیلها (عناصر تسلیح) معمولاً با میلگرد یا لولههای فلزی انجام می گیرد که در داخل گمانههایی که در دیواره گود حفاری شده اند، قرار گرفته و سپس عملیات تزریق داخل گمانه با دوغاب سیمان بمنظور انتقال نیروها بین خاک و میلگرد، انجام میگیرد. پس از نصب میلگردها، سطح دیواره گود با یک دیواره سطحی نازک که معمولاً شامل شاتکریت با تسلیح سبک میباشد، پوشانده میشود. این روش یک مقطع مسلح پایدار ایجاد میکند که توانایی نگهداری خاک پشت خود را دارد. نیلینگ از روشهای متداول برای پایدارسازی دیواره گودبرداریها و ترانشههای قائم و مایل میباشد و یک روش مطمئن، سریع و با هزینه مناسب برای پایدارسازی گودبرداریهای عمیق در مجاورت سایر سازهها است که اجرای عملیات نیلینگ برخلاف برخی از روشهای دیگر پایدارسازی نظیر سازه نگهبان، سبب ایجاد محدودیت فضا برای انجام عملیات ساختمانی نمیگردد.
مزایای روش اجرای نیلینگ :
1- افزایش مقاومت برشی توده خاک می گردد.
2- محدود نمودن و تحت کنترل در آوردن تغییر مکانهای خاک در اثر افزایش مقاومت برشی در سطح لغزش بدلیل افزایش نیروی قائم می شود.
3- باعث کاهش نیروی لغزش در سطح گسیختگی و لغزشی می شود.
4 - پایداری ترانشه ها در احداث بزرگراه ها و راه آهن ها.
5- ...
برای مطالعه ادامه مطلب بر روی لینک دانلود کلیک کنید.